Ракетни системи, предназначени за прехващане на самолети и ракети, се появиха

...
Ракетни системи, предназначени за прехващане на самолети и ракети, се появиха
Коментари Харесай

Ракетни системи, предназначени за прехващане на самолети и ракети, се появиха

Ракетни системи, предопределени за прехващане на самолети и ракети, се появиха на покрива на няколко здания в центъра на Москва, което е сигнал, че Кремъл се приготвя за евентуална офанзива против съветската столица.

Руските Telegram канали разгласиха фотоси, на които се вижда, че на покривите на две административни здания се инсталират зенитни ракетни комплекси Панцирь-С1, оповестява и съветската секция на Би Би Си.

OSINT анализаторът Майкъл Боровиц разгласява фотография, на която се вижда, че ЗРАК (зенитен ракетно-артилерийски комплекс)  " Панцир " се е появила на покрива на осеметажна постройка, употребена от съветското министерство на защитата.

Друга фотография е направена покрай метростанция " Таганская ". На се вижда по какъв начин на покрива хора във военни униформи благодарение на строителен кран са вдигнали нещо, което наподобява на " Панцир ".

Миналата седмица Телеграм каналите разгласиха фотоси на системи за противовъздушна защита и в региона на Тимирязевската академия, както и в някои паркове в региона на Москва.

В началото на януари пък установка на Противовъздушна отбрана е била конфигурирана и наоколо до резиденцията на съветския президент Владимир Путин.

От събраната до момента информация, може да се направи извода, че в центъра на Москва и край резиденцията на Путин са поставени " Панцир С-1 ", а в покрайнините на града -  ЗРК С-400. Очевидно задачата е С-400 да поразяват самолети, ракети и крупни дронове, а " Панцир " да прихваща обекти, които С-400 не са съумели да смъкват.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да отговори на въпросите за разполагането на Противовъздушна отбрана в Москва и препрати към Министерството на защитата.

Прокремълските военни блогъри също се развълнуваха от тематиката.  " В Москва видяха инсталирането на противоракетната система " Панцир " на покрива на една от къщите. Очевидно, предвид на евентуалната опасност от разнообразни БПЛА. По този въпрос е по-добре да бъдем в сигурност, в сравнение с да съжаляваме ", написа Борис Рожин.

" Военен осведомител " назова появяването на зенитно-ракетната система " Панцир " в основната постройка на Министерството на защитата в Москва защитна мярка: " Такива ограничения за разполагане на противовъздушната защита системи в столичния град няма да се прави просто по този начин, най-вероятно военните се опасяват от възможен удар. "

Откровено саркастичена бе Телеграм каналът Grey Zone, който е обвързван с частната военна компания " Вагнер ". " С оглед на действителността, поддържам тези способи. Въоръжен - значи предизвестен. Предупреден - значи въоръжен. Но иронията е, че първо - всичко върви по проект. А второ, до неотдавна ние се присмивахме на работата на Противовъздушна отбрана на съперника. В частност - обвинявахме го, че разполага Противовъздушна отбрана в жилищни региони. А какво ще се случи тук, в случай че се наложи да се употребява дори дребния " Панцир-С1 "? Във войната в Украйна към този момент следим резултата на бумеранга. Вчера нашите изключително надарени откъм национализъм коментатори се присмиват на украинската авиация, а на следващия ден тя смъква наш Су. Вчера се радват по какъв начин съветски " Геран " и ирански " Шахид ", а на следващия ден украински " Стриж " прелита 500 км в Русия и удря летище за стратегическа авиация. Патриотите ехидно питат украинците къде им е флотът? А на следващия ден те потапят флагмана на нашия флот " Москва ". Така че постоянно би трябвало да помним, че добре се смее оня, който се смее финален ", написа той.



Карта на разположените установки Противовъздушна отбрана в Москва

Миналата година, когато украинците минаха в нахлуване и започнаха постоянно да обстрелват гранични съветски селища, съветските управляващи демонстративно започнаха да приготвят укрития в огромните съветски градове, а сутринта на 31 декември съветското министерство на защитата разгласи, че повече от 1800 военнослужещи от Противовъздушна отбрана и ПРО ще пазят небето над Москва на Нова година.

Военният специалист Юрий Фьодоров изяснява, че най-новите украински дронове могат да долетят до Москва и да поразят цели там - преди този момент те бяха потребление за офанзива на прилежащата на Москва Калужска област и за военното летище в Енгелск.

" Панцир-S1 " е предопределен за непосредствена отбрана на цивилен и военни обекти от оръжия за въздушно нахлуване.

Интересното е, че всички Противовъздушна отбрана установки са покрай жилищни здания или непосредствено на покрива на административни здания. А Русия постоянно оправдава ударите по украинските градове, при които се стига до доста опустошения и жертви, с обстоятелството, че украинската Противовъздушна отбрана е в жилищни региони.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР